Predstavitev podjetja

Kot plod ideje o podjetju, ki bi trgu ponudilo več na področju pogonske tehnike, je v Ajdovščini leta 1991 nastalo podjetje Tehimpex.

 

 

Tehimpex je družinsko podjetje, katerega korenine segajo v leto 1985, ko je v mali delavnici nastala ideja o proizvodnji polnilnih linij. Kasneje se je podjetje zaradi sprememb na trgu orientiralo v prodajo pogonske tehnike a kljub temu, ostalo zvesto koreninam. Tako ob znanju s proizvodnega področja lažje svetujemo pri iskanju prave tehnične rešitve, obenem pa marsikatero rešitev tudi izvedemo.

Bili smo prvi v Sloveniji, ki smo pod eno streho združiti kup svetovnih proizvajalcev različnih artiklov, ki se vsakodnevno pojavljajo v potrebah strojnih in elektro vzdrževanj, strojegradnji in v prvovgradnjah.

Kot zanesljiv partner s področja pogonske tehnike, se želimo z mrežo poslovalnic partnerjem čim bolj približati, saj bližina pomeni boljšo odzivnost in višjo zanesljivost.

Ponujamo le visokokvalitetne izdelke svetovno priznanih proizvajalcev. Odgovornost in znanje nam dovoljujeta, da maloserijsko izdelujemo stroje za rezanje jermenov, transportne naprave, hidravlične sisteme in razne priprave po naročilu.

Postali smo SKF Linear partner, s čimer smo pridobili dodatna znanja na področju linearne tehnike; k temu sodi tudi center za razrez vodil, kar pomeni boljšo podporo in servis našim partnerjem

Kot B.E.S.T. partner podjetja Bonfiglioli, sestavljamo reduktorje in tako nudimo hiter servis v primeru strojeloma ter kratke dobavne roke za potrebe strojegradnje.

Z odločitvijo, da zajadramo tudi v področje hidravlike, pa smo naša obzorja pomaknili še dlje in prepričani smo, da je to prava smer.

Naši strokovnjaki so usposobljeni na področju ležajne tehnike, diagnostike in nadzora stanja strojev, pogonske tehnike kar obsega jermenske in verižne prenose ter reduktorje, na področju elektrotehnike kar obsega predvsem elektromotorje in frekvenčne regulatorje, na področju transportne tehnike ter na področju hidravlike in tesnilne tehnike.

Na tak način nudimo celovite in napredne tehnične rešitve, saj smo po vseh kriterijih podjetje, ki trži znanje v rešitvah z najzanesljivejšimi proizvodi s področja pogonske tehnike.

Vsekakor pa je prednost naših partnerjev, da lahko z eno osebo definirajo tako širok spekter artiklov, ki so najprimernejša kombinacija za željeno aplikacijo.

 

Veselimo se postati vaš partner.

 

 

Zgodovina podjetja:

Od prvih dni smo z navdušenjem sprejemali izzive v katere smo se podajali, včasih bolj, včasih manj previdno. Zgodovina potrjuje, da smo sprejemali prave odločitve in ob sebi imeli kvalitetne ter motivirane sodelavce. Z enako vnemo nadaljujemo po začrtani poti, saj kdor ne gre naprej, ta gre nazaj. Nenehno spreminjanje je edina stalnica:

 • 1985 odprtje obrti in pričetek izdelave polnilnih linij
 • 1988 osvojitev Jugoslovanskega trga in gradnja poslovnih prostorov v Ajdovščini
 • 1991 pričetek prodaje pogonske tehnike
 • 1994 odprtje poslovalnice v Ljubljani
 • 1998 odprtje poslovalnice v Kopru
 • 2004 selitev sedeža v nove prostore v Vipavi
 • 2006 selitev poslovalnice Ljubljana v nove prostore
 • 2008 odprtje poslovalnice v Novem Mestu
 • 2010 postanemo SKF Linear partner
 • 2014 postanemo B.E.S.T. partner Bonfiglioli
 • 2014 odprtje poslovalnice na Ravnah na Koroškem
 • 2016 odprtje centra za hidravliko v Vipavi