Pogonske rešitve v prehrambni industriji

Kot distributer in BEST Partner Bonfigliolia imamo veliko izkušenj z razvojem prilagojenih rešitev za najzahtevnejše aplikacije in usposobljenost na področju predelave hrane in pijače. Poleg standardnih izdelkov Bonfiglioli razvija specifične rešitve za industrijo hrane in pijač. Odlikujejo jih napredna površinska zaščita, komponente, varne za živila in certifikat protieksplozijske varnosti.

PREDELAVA ŽITA, PRIPRAVA IN MLETJE

 1. Zaradi nenehne obsežne uporabe te linije, ponujamo vsestranske, zelo odporne in energetsko učinkovite rešitve. Poleg tega imajo naši izdelki ATEX certifikat, kar zagotavlja najvišjo raven zaščite za naše stranke.
 2. Pri tej fazi zagotavljamo vrsto rešitev, prilagojenih vašim potrebam in nudimo enostavne namestitve motorjev, lažje vzdrževanja stroja, povečanje varnosti uporabe in olajševanje postopkov zagona/ustavljanja.
 3. V fazi luščenja in mletja zagotavljamo nemoteno delovanje za optimizacijo mletja pšenice v moko. Za krmiljenje hitrosti ponujamo celovito pogonsko rešitev od motornega gonila do inverterja. Pogoni Bonfiglioli lahko varno delujejo v prašnih okoljih, njihovo enostavno vzdrževanje pa zmanjša čas izpada.
 4. Naše transportne rešitve od začetka do konca zagotavljajo natančne in zanesljive postopke tako za stroje za pakiranje v vrečke kot za transportne trakove. Z izpolnjevanjem zahtev glede dinamike in nadzora strojev za pakiranje v vreče ter zagotavljanjem optimizacije prostora za tekoče trakove lahko motorna gonila Bonfiglioli izpolnijo skoraj vse potrebe strank.


PROCES PEKE

 1. Ravnanje s surovinami je prva faza procesa peke. Stroji morajo zagotavljati neprekinjeno delovanje, da se prepreči prekinitev procesa peke. Za vse te zahteve ponujamo rešitve, katere tudi izpolnjujemo. 
 2. Rešitve za fazo predelave so zasnovane tako, da zagotavljajo optimalno homogenizacijo, kar najbolje ustreza potrebam naših strank. Izkušnje z ekstrudorji zagotavljajo učinkovitost in zanesljivost ter pomagajo pri izdelavi enotnih, kakovostnih izdelkov v vseh fazah procesa.
 3. Faza kuhanja in sušenja zahtevata visokokakovostne rešitve, odporne na vročino, posebej zasnovane za industrijo hrane in pijač. Naš širok portfelj nam omogoča dobavo specifičnih izdelkov za sušilne in kuhalne linije. Motorna gonila z napredno zaščito bodo zadovoljila glavne zahteve strank.
 4. Naše rešitve proizvajalcem hrane omogočajo hitro zamrzovanje izdelkov brez prekinitve proizvodnega procesa. Izdelki Bonfiglioli omogočajo neprekinjeno delovanje spiralnih zamrzovalnikov in maksimizirajo neprekinjenost obdelave z visokimi proizvodnimi standardi. Najpomembneje pa je, da lahko naša motorna gonila varno delujejo pri izredno nizkih temperaturah, ki so potrebne v procesu zamrzovanja in lahko trajno prenesejo zahtevne postopke čiščenja.


PREDELAVA SADJA IN PIJAČ

 1. Sistemi za hranjenje, pranje in sortiranje zahtevajo zanesljive, robustne izdelke, zasnovane za transportne sisteme. Ne glede na vrsto stroja, uporabljenega za prvo fazo rokovanja, zagotavljamo rešitve, ki popolnoma izpolnjujejo potrebe naših strank po dinamiki, prostoru in učinkovitosti. 
 2. Faza drobljenja je ključnega pomena za vsak postopek sadja in pijače. Dobavljamo motorna gonila, posebej zasnovana za nemoteno, učinkovito in neprekinjeno delovanje drobilnih sistemov.
 3. Da bi zagotovili kontinuiteto procesa mešanja, mora biti zanesljivost pogona izjemno visoka. Da bi to dosegli, so rešitve podjetja Bonfiglioli opremljene s posebnimi tesnili, površinsko zaščito in ležaji. Tesnila preprečujejo kontaminacijo in ščitijo motorna gonila pred agresivnimi sredstvi, medtem ko površinska zaščita in ležaji podaljšajo življenjsko dobo motornega gonila.
 4. Med stiskanjem je treba surovine stiskati počasi, da odstranimo odvečno vodo. Eden ključnih vidikov te aplikacije je torej hitrost stiskanja. Modularnost izdelkov Bonfiglioli strankam omogoča, da najdejo pravo hitrost ekstrakcije za vse svoje aplikacije.

Fotogalerija

Pogonske rešitve v prehrambni industriji
Pogonske rešitve v prehrambni industriji